Συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας της Ε.Ε έλεγαν ότι οι αποφάσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν μάσκες και υποχρεωτικά τεστ πριν από την αναχώρηση των επιβατών από τη χώρα.

Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών υποστηρίζει τους προληπτικούς ελέγχους πριν από την αναχώρηση. Ήδη Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία έχουν επιβάλει την υποχρεωτική διενέργεια τεστ σε πτήσεις από την Κίνα.

Το Βέλγιο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάλυση των λυμάτων από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα, για να εντοπίσει τυχόν νέες παραλλαγές.

Η Γερμανία εισηγήθηκε να δημιουργηθεί ένα «παρατηρητήριο» παραλλαγών της covid στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, χωρίς να επιβάλει τεστ στους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Ελβετία επεσήμανε ότι δεν προβλέπει να ενισχύσει τον έλεγχο των επιβατών από την Κίνα.

Αντιδρά το Πεκίνο και απειλεί με αντίποινα

«Πιστεύουμε ότι οι περιορισμοί ορισμένων χωρών στην είσοδο των ταξιδιωτών από την Κίνα στερούνται επιστημονικής βάσης και ορισμένα υπερβολικά μέτρα είναι απαράδεκτα» δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, σε τακτική ενημέρωση Τύπου.

«Η Κίνα θα λάβει αντίστοιχα μέτρα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας σε διαφορετικές καταστάσεις» είπε η Νινγκ.

ΦΩΤΟ: pixabay.com

 Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη