Το κινέζικο φαγητό γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
250γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
1 κουτ. σούπας fish σος
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).
Βήμα 4
Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε με σπάτουλα για αντικολλητικά σκεύη. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.
Tips
Μην περιμένετε να δείτε τις πιπεριές να μαλακώσουν εντελώς μέχρι να ρίξετε τα υπόλοιπα υλικά. Μέχρι να σερβίρετε όλα τα υλικά θα έχουν ψηθεί όσο πρέπει.
Το κινέζικο φαγητό γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το πολύ καυτό τηγάνι αν δεν έχετε γουόκ και τα έτοιμα κομμένα υλικά στο πλάι σας έτσι ώστε να μαγειρευτεί πραγματικά στη στιγμή!
olivemagazine.gr