Απαλά αρωματισμένο με φρέσκα υλικά όπως πορτοκάλι, δενδρολίβανο και θυμάρι

Υλικά

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
2 στελέχη φρέσκου δενδρολίβανου
6 στελέχη φρέσκου θυμαριού
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και συνδυάστε το με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε.

Βήμα 3
Ρίξτε το μισό από το μείγμα λιωμένου βουτύρου/χυμού πορτοκαλιού σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το κοτόπουλο. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό από το λιωμένο βούτυρο/χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.

Βήμα 4
Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις γύρω από το κοτόπουλό σας και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι.

Βήμα 5
Ψήστε για 1 έως 1 1/2 ώρα.


newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη