Με τετράποδους φίλους, μουσούδες και περήφανους “γονείς” γεμισε σήμερα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Pet Festival της 12ης Zootechnia.

Ειδικότερα, στο Pet Festival στα περίπτερα 5 και 6, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τριπλή έκθεση μορφολογίας σκύλων που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος ΠΕ Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα συναντήσουν τις ειδικές ενότητες για τα ενυδρεία, τερράρια και πτηνά ενώ θα παρακολουθήσουν και τη διπλή έκθεση μορφολογίας γάτας, από τις λίγες φορές που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, οι λάτρεις των κατοικίδιων μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια από ειδικούς σχετικά με την διατροφή, την υγεία και την φροντίδα των ζώων τους, αλλά και να μάθουν από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σκύλων πως να εκπαιδευτούν με εύκολους τρόπους και trics τα αγαπημένα τους τετράποδα.

Ειδική στο ρόλο αυτό είναι η εκπαιδεύτρια σκύλων, Μαρία Αδαμίδου η οποία μίλησε στο “Μεσημεριανό Μαγκαζίνο” του Ράδιο Θεσσαλονίκη για τις δράσεις που θα παρουσιαστούν αυτες τις μερες στο Pet Festival της Helexpo.

Συγκεκριμένα, η κ. Αδαμίδου έδειξε σε κηδεμόνες σκύλων εύκολα tricks για εκπαίδευση στο σπίτι, βασική υπακοή, αγωνιστική υπακοή, agility και βασικές οδηγίες για την έρευνα και διάσωση που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους.

Αντίστοιχα, οι κηδεμόνες των τετράποδων από σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα μπορούν να συναντήσουν επαγγελματίες, οι οποίοι θα τους προτείνουν τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα, ενώ θα ενημερωθούν για έξυπνα και εκπαιδευτικά αξεσουάρ, παιχνίδια, υπηρεσίες περιποίησης και καλλωπισμού, ξενοδοχεία σκύλων και γάτων, αλλά και πολλών άλλων ενδιαφερόντων που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη και εύκολη τη ζωή ενός μικρού «οικιακού» φίλου.

Ειδική στον ρόλο αυτό είναι και η εταιρία Petline με μακρόχρονη πορεία στον χώρο και αγάπη για τα ζώα.

Ο Γιώργος Ρούσσος, πωλητής στην εταιρία Petline μιλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της εταιρίας, την ποιότητα τους, αλλά και την συμπεριφορά των κηδεμόνων των ζώων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

“Όταν αγοραζεις κάτι για το σκύλο σου είναι σαν να αγοραζεις κάτι για την οικογένεια. Παρά την κρίση θεωρώ ότι όλοι κάνουμε το κάτι παραπάνω όσον αφορά τα pet μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το Pet festival προσέλκυσε εκατοντάδες πολίτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας από την πρώτη κιόλας ημέρα διεξαγωγής του.














Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα
 Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη