Το σεξ είναι το πιο ευαίσθητο θέμα από όλα. Ακόμα και εκείνοι που αποκαλύπτουν κάθε είδους προσωπικές πληροφορίες συχνά μένουν σιωπηλοί όταν προκύπτει το θέμα της σεξουαλικής τους ζωής. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο θέμα για τα ζευγάρια που έχουν σταματήσει να κάνουν σεξ. Συχνά οι σύντροφοι διστάζουν να στραφούν ο ένας στον άλλο και να το συζητήσουν. Φοβούνται και το τι μπορεί να ακούσουν και το τι μπορεί να μην ακούσουν.
1. Φοβούνται το τι θα ακούσουν. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα μάθουν πως ο σύντροφός τους δεν τους βρίσκει πια ελκυστικούς. Μπορεί επίσης να φοβούνται ότι ο σύντροφός τους κάνει σεξ με άλλους έξω από τη σχέση. Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι θα τους αντικαταστήσουν και θα τους εγκαταλείψουν. Με όλους αυτούς τους φόβους, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί κανείς δεν κάνει ερωτήσεις.
2. Γίνονται συνεργάτες. Η σχέση μπορεί να έχει μετατραπεί σε συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας οι σύντροφοι δουλεύουν μαζί για να διατηρήσουν έναν τρόπο ζωής που και οι δύο θέλουν ή χρειάζονται. Ο έρωτας και η σεξουαλικότητα μπορεί να έχουν εγκαταλείψει αυτή τη συμφωνία καιρό πριν. Το ζευγάρι μπορεί να συζητάει για τα χρήματα, αλλά όχι για το σεξ.
3. Εξάντληση. Όλοι γνωρίζετε αυτόν τον λόγο και το πώς επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία. Ανάμεσα στη δουλειά και τη φροντίδα των παιδιών, ή ακόμα και των ηλικιωμένων γονιών, το σεξ αποκτά μια θέση χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων. Μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και να σκεφτείς το σεξ, αν δεν σου απομένει καθόλου ενέργεια.
4. Δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους. Με τα χρόνια, το σώμα αλλάζει. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ηλικίας, έλλειψης άσκησης, θεμάτων υγείας ή γενικά τρόπου ζωής. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, κάποιος που νιώθει άσχημα για το σώμα του συνήθως δυσκολεύεται να μείνει γυμνός μπροστά σε ένα σύντροφο που τον έχει δει σε καλύτερη φόρμα.
5. Δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά πιο συχνά ακούγεται από γυναίκες που μεγαλώνουν και προβληματίζονται για θέματα ξηρότητας και πόνου κατά το σεξ. Πολλές διστάζουν να το συζητήσουν με τον γυναικολόγο τους, λόγω αμηχανίας ή ντροπής.
6. Βαρεμάρα. Πολύ απλά, η έλλειψη του καινούριου και η ίδια σεξουαλική ρουτίνα μπορεί να μην είναι πια ελκυστικά.
7. Έλλειψη εμπιστοσύνης έπειτα από απιστία. Μπορεί να έχετε συμφιλιωθεί με τον σύντροφό σας μετά την απιστία. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη ακόμα αποτελεί ένα ζήτημα που στέκεται ανάμεσά σας. Ποιος θέλει να νιώσει ευάλωτος με κάποιον που δεν εμπιστεύεται;
8. Κακή υγιεινή. Ο σύντροφός σας μπορεί να σταμάτησε να προσέχει την προσωπική του υγιεινή πριν έρθει στο κρεβάτι. Αυτό είναι συγχρόνως απωθητικό και ευαίσθητο θέμα.
9. Θυμός. Αυτό μιλάει από μόνο του. Κάποιος που νιώθει θυμωμένος με τον σύντροφό του είναι απίθανο να επιθυμεί σωματική οικειότητα. Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να επιλύουν τα θέματα θυμού, αλλιώς αυτά θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της κοινής ζωής τους. Η σεξουαλική ζωή είναι πιθανό να επηρεαστεί πολύ άσχημα.
10. Αντικρουόμενα στιλ ανατροφής των παιδιών. Ο ένας σύντροφος είναι αυστηρός και ο άλλος πιο ανεκτικός. Αν διαφωνούν συνεχώς για το πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά, είναι απίθανο να θέλουν να ενδώσουν στη δραστηριότητα που τα δημιούργησε.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: govastileto.gr