Τραγανό μπέικον και ζουμερές γαρίδες σε μια απολαυστική σάλτσα κρέμας παρμεζάνας
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μέτρια ντομάτα, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας, μαγειρεμένα
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από την κατσαρόλα, αφήνοντας πίσω το λίπος από το μαγείρεμα του μπέικον.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει μια βράση.
Βήμα 5
Μόλις πάρει βράση η κρέμα, προσθέστε τα ζυμαρικά.
Βήμα 6
Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στην κατσαρόλα, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.
newsbeast.gr