Σ
Ψητές στο φούρνο, γίνονται απόλυτα εθιστικές

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια γλυκοκολοκύθας σε μονή στρώση στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.

Βήμα 3
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.

Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας παρμεζάνα και γαρνίροντας με σχοινόπρασο, αν θέλετε.

newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη