Με μια επική, σπιτική σος για μπέργκερ
1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ
3 κ. σ. τουρσί
1 κ. σ. μουστάρδα
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1 κ. σ. λάδι
6 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες
1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ
3 κ. σ. τουρσί
1 κ. σ. μουστάρδα
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1 κ. σ. λάδι
6 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέκια, περίπου στο μέγεθος των ψωμιών χάμπουργκερ.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ψηθούν ελαφρώς ή μέχρι το επιθυμητό σημείο, περίπου 3- 5 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως σε ψωμάκια χάμπουργκερ με τη σάλτσα και τις επιθυμητές γαρνιτούρες.
newsbeast.gr