Το πιο διαδεδομένο κέρασμα σε όλη την Ελλάδα είναι και το πιο απλό, με δύο υλικά όλα κι όλα: κουβερτούρα και αμύγδαλα.

Αλλού τα λένε «βραχάκια», στη Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστά ως «ανώμαλα» και έτσι θα τα βρείτε και στα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της.
20′ προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Κομμάτια: 30500 γρ. κουβερτούρα κλασική
340 γρ. αμύγδαλα ωμά, με τη φλούδα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια, ξεκινάμε απλώνοντας τα αμύγδαλα σε ένα ταψί: τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τεμαχίζουμε τα 400 γρ. κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τα υπόλοιπα 100 γρ. τα κόβουμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια, σχεδόν σκόνη, και τα αδειάζουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν κι αυτά τα κομμάτια και να γίνει πολύ γυαλιστερή η σοκολάτα (η μέθοδος αυτή βοηθάει να γίνει η επικάλυψη γυαλιστερή και να μην ασπρίσει και θολώσει όταν κρυώσει).

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές με 5-6 αμύγδαλα τη φορά και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια.

Δημήτρης Μακρυνιώτης

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: olanea.gr

Νεότερη Παλαιότερη