Η απόλυτη συνταγή!
Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γρ. στο σύνολο)
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλιτζάνια Φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένη ξηρή μυζήθρα
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πολτό ελιάς
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη σάλτσα:
Αρωματικό λάδι
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα:
Ντοματίνια
Φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (έτσι ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στον φούρνο για 20-25 λεπτά αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστά με ντοματίνια και φύλλα ρόκας
Πηγή