Οι κεφτέδες είναι υπέροχη επιλογή, αγαπητή σε όλες τις ηλικίες. Τους φτιάχνουμε κοκκινιστούς και φροντίζουμε στο τραπέζι να υπάρχει και καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες…

Υλικά

700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φραντζόλα ψωμί ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένη σε 1 κρασοπότηρο νερό
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κιλό πράσα, σε ροδέλες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζετε τον κιμά: Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά. Ζυμώνετε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κρεμμύδι, τον πελτέ, τον δυόσμο, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνετε καλά και τα αφήνετε να ξεκουραστούν.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα πράσα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Ρίχνετε τις ντομάτες, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Βράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Βήμα 3
Πλάθετε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζετε σε ένα ταψί του φούρνου. Αδειάζετε τη σάλτσα με τα πράσα ανάμεσα από τα μπιφτέκια και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνουν κρούστα τα μπιφτέκια. Τα σερβίρετε ζεστά.

TipsΑντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό.


Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη