Συνταγή για σπιτική και παραδοσιακή σπανακόπιτα.

Υλικά:


1 πακέτο φύλλο για πίτες

1 κιλό σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το στύβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το φύλλο.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη