«Πρόεδρε μπορώ να σας ρωτήσω ό,τι θέλω;

Ακριβώς. Άλλωστε γι’ αυτό είστε εδώ…»

Αυτή ήταν η πρώτη στιχομυθία που αντάλλαξαν πριν αρκετά χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον διάσημο δημοσιογράφο και συγγραφέα Θανάση Λάλα για να έχουν σήμερα οι Λαρισαίοι την ευκαιρία να δουν τον καθημερινό, τον γήινο Ανδρέα πέρα από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Θανάσης Λάλας, τολμώντας εκεί που οι άλλοι προσπερνούν, μέσα από το καινούργιο του βιβλίο -που παρουσιάστηκε στο Χατζηγιάννειο- “Ανδρέας Παπανδρέου «Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα, γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ…» Ψίθυροι από το Δωμάτιο της Εξουσίας” συστήνει στη Λάρισα τον απλό άνθρωπο, με τα άγχη και τις αμήχανες στιγμές.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας: «Ο Θανάσης Λάλας με τις συνεντεύξεις του, μας άνοιξε παράθυρα στον κόσμο, μας έδωσε τροφή για σκέψη, μας έκανε να αμφισβητήσουμε στερεότυπα, επέδειξε τόλμη, ευαισθησία, μας έδειξε ότι κάποιος, εκτός από μύθος, είναι και άνθρωπος».

Συνεχίζοντας ο Αντιδήμαρχος τονίζει: «Κι αυτό νομίζω είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του: ότι αντιμετώπιζε τον κάθε μύθο που συναντούσε, πρωτίστως ως άνθρωπο. Άνθρωπο με τις ιδιαιτερότητές του, τις δικές του επιθυμίες, όνειρα, απόψεις, προτερήματα, ελαττώματα. Άνθρωπο που είχε τα δικά του πάθη, που έκανε τα δικά του λάθη. Κι αυτόν μας παρουσίαζε».

Ενώ για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Σάπκας εξηγεί ότι: «Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τον άλλο Αντρέα, εξηγώντας πολλά από τα δεινά που ζούμε σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο της εξουσίας δικαιώνοντας τις επιφυλάξεις μας για τα δωμάτια της εξουσίας. Δωμάτια φωτεινά απ’ έξω, σκοτεινά από μέσα».






Ρ.Π.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: tinealarissa.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη