Τέλειο μπιφτέκι διαίτης, ιδανικό για διατροφή!
Υλικά:
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
250 γρ. ψωμί του τόστ, μουλιασμένο σε γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 μέτρια καρότα τριμμένο
4 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το καρότο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλάθεις καλά τον κιμά με τα χέρια σου
Τρίβεις καλά τις φέτες του τοστ
Στο μπολ με τον κιμά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις καλά τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθούν
Τα πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα και τα τηγανίζεις για 1-2 λεπτά
Στη συνέχεια θα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
Τα σερβίρεις ζεστά
Πηγή