Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Καρδερίνης

Από τις 16 μέχρι τις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, με θέμα “Το Μακεδονικό Τοπίο στον Ελληνικό Κινηματογράφο”.

Το 36ο Συνέδριο διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς και την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στις 17:30, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Παλαιάς Νομαρχίας Κιλκίς. Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται το Σάββατο 17 Ιουνίου από τις 10:00 π.μ. στο Κιλκίς με συζητήσεις, εισηγήσεις και τιμητικές εκδηλώσεις. Το 36ο Συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προβολή της ταινίας “Λούλου – Το κουτί της Πανδώρας”.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Καρδερίνης κάνοντας λόγο “για μια γιορτή του σινεμά, καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης”.

Οι προσυνεδριακές προβολές ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, στην Αποθήκη Δ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 12,13,14 και 15 Ιουνίου. Την τελευταία μέρα στις 18 Ιουνίου. θα πραγματοποιηθεί η επετειακή προβολή, στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:Μακεδονικός Γάμος και Εκδρομή
– Τάκης Κανελλόπουλος Δευτέρα 12/06
στις 20:00
Όλα είναι Δρόμος – Παντελής Βούλγαρης – Τρίτη 13/06
στις 20:00
Όσα Είπαμε Παλιά Ισχύουν
– Πηγή Δημητρακοπούλου – Τετάρτη14/06 στις 20:00
Digger
– Τζώρτζης gρηγοράκης – Πέμπτη 15/06 στις 20:00
Λουλου Το κουτί της Πανδώρας – Αίθουσα τελετών Α.Π.Θ. – Κυριακή 18/06 στις 12:00


Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη