Νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ξεκινά τον Αύγουστο ο αερομεταφορέας Wizz Air, διευρύνοντας το δίκτυο των προορισμών της στην Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Η Ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα τη Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απευθείας σύνδεση της πόλης με την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, από το φετινό καλοκαίρι σε χαμηλές τιμές. Ειδικότερα, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Αυγούστου 2023 και θα εκτελούνται 4 δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή με Airbus Α-320 των 180 θέσεων. Η αναχώρηση είναι στις 19:10 από Θεσσαλονίκη, ενώ την Κυριακή το αεροσκάφος θα αναχωρεί στις 09:05, με διάρκεια μόλις μια ώρα. Οι ίδιες πτήσεις ισχύουν και από το αεροδρόμιο «Nene Tereza» των Τιράνων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας που αναζητά διαρκώς ευκαιρίες, για να διευρύνει το δίκτυό της, οι πτήσεις θα διατηρηθούν και την χειμερινή περίοδο με τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς το παρόν, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με τις ίδιες ώρες αναχώρησης από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Μαζί με τη νέα προσθήκη, η Wizz Air πλέον προσφέρει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» απευθείας πτήσεις σε 6 πόλεις όπως Βουδαπέστη, Λάρνακα, Λονδίνο, Κουτάισι με περισσότερα από 20 δρομολόγια. Μετά από μια δεκαετία σταθερής ανάπτυξης, έγινε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ενώ αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα, από όπου και εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από το ξεκίνημα των πτήσεων της, το 2004.

Απευθείας πτήσεις και για Τιφλίδα με Georgian Airways

Την επανεμφάνιση της στη Θεσσαλονίκη κάνει ξανά η Georgian Airways, ο αερομεταφορέας της Γεωργίας, με έδρα την Τιφλίδα. Εκτός από την εταιρεία Aegean Airlines που ξεκίνησε αρχές Ιουνίου απευθείας πτήσεις από την Θεσσαλονίκη προς την πόλη της Τιφλίδας, όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, και η Georgian Airways ανακοίνωσε νέα απευθείας δρομολόγια προς την ίδια πόλη.

Οι νέες πτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 14:00 και άφιξη στην Τιφλίδα στις 18:05. Αντιθέτως, από την πόλη της Γεωργίας το αεροσκάφος θα αναχωρεί στις 11:20 με άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 13:00, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις που θα εξυπηρετούνται με Boeing 737-700/800 των 133 και 180 θέσεων αλλά και με CRJ-200 των 50 θέσεων.


Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: thesstoday.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη