Συνταγή για baby πατάτες φούρνου.

Υλικά


1 κιλό πατάτες baby, καλά πλυμμένες
500 g φέτα σκληρή
300 ml γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές.

Σε άλλη κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και προσθέτουμε τον άνηθο και τις βρασμένες πατάτες baby. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τις πατατούλες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα άνηθο.


Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη