Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ζυμαρικά με κιμά από λουκάνικο. Μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

450 γρ. ζυμαρικά
300 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς έντερα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. σπόρους μάραθου
1 κ. γλ. νιφάδες τσίλι, προαιρετικά
1/3 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
1 1/2 κ. σ. αλάτι για το νερό των ζυμαρικών, συν περισσότερο για γεύση
2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Λίγα λεπτά πριν τα ζυμαρικά μαγειρευτούν, κρατήστε 1 1/4 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα για τη σάλτσα.

Βάλτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τους σπόρους μάραθου και τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το λουκάνικο, σπάζοντάς το στο τηγάνι καθώς μαγειρεύεται. Σοτάρετε μέχρι το λουκάνικο να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε το να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, ενώ αρχίζετε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά.

Ενώ τα ζυμαρικά τελειώνουν το μαγείρεμα, προσθέστε το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε στο ραγού και επαναφέρετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Η σάλτσα θα πρέπει να σιγοβράζει και να

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα ζυμαρικά απευθείας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά τα ζυμαρικά για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Μόλις καλυφθούν τα ζυμαρικά και η σάλτσα έχει πήξει, περίπου σε 3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά. Δοκιμάστε, προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρετε αμέσως με μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη