Τα μανιτάρια έχουν από μόνα τους πολύ έντονη γεύση!
Υλικά:
700 g Ανάμεικτα άγρια μανιτάρια (κατεψυγμένα)
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
3 Κρεμμύδια (κόκκινα)
1 σκελίδα Σκόρδο
1 Καρότο
300 g Ρύζι
1 φύλλο Δάφνη
100 ml Λευκό κρασί
900 ml Ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. Λάδι (για τηγάνισμα)
Αλάτι
Πιπέρι
100 g Παρμεζάνα
2 φύλλα Μαϊντανό
50 g Μασκαρπόνε τυρί
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα άγρια μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το ρύζι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Όσο το κρασί σιγοβράζει, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, συμπληρώνουμε με ζεστό ζωμό ώσπου να καλύψει το ρύζι, επαναλαμβάνοντας μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μετά από περίπου 20 λεπτά, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το 1/3 της παρμεζάνας και τον μαϊντανό μέσα στο ρύζι.
Σερβίρουμε το ριζότο σε πιάτα, απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Πηγή