Υλικά

450 γρ. ζυμαρικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
3 πικάντικα λουκάνικα (μικρά)
3 γλυκά λουκάνικα (μικρά)
1 κόκκινη πιπεριά, μεγάλη, κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
800 γρ. ντομάτες σε κύβους
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαύρο αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, προσθέστε μπόλικο αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη. Ανακατέψτε με λίγη ποσότητα λαδιού για να μην κολλήσουν.

Βήμα 3
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τα λουκάνικα, σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν βαθιά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4
Αφαιρέστε τα λουκάνικα, κόψτε τα σε ροδέλες και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5
Σοτάρετε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 6
Προσθέστε τις ντομάτες, όλα τα μπαχαρικά και τις φέτες λουκάνικου στην κατσαρόλα.

Βήμα 7
Σιγοβράστε περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 8
Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.

Βήμα 9
Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη