Της στέρησε τη ζωή ένα γεύμα σε φημισμένο γαλλικό εστιατόριο. Η 32χρονη Ελληνίδα και ο ιρλανδός σύζυγός της βρίσκονταν με δύο φίλους τους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε εστιατόριο στην πόλη του Μπορντό.

Η παραγγελία τους είχε και μαριναρισμένες σαρδέλες, οι οποίες φαίνεται πως ευθύνονται για το θάνατό της.

«Φάγανε θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία το 2023», δήλωσε η μητέρα της κοπέλας.

Το επόμενο πρωί βρίσκει την 32χρονη και την παρέα της στο νοσοκομείο με έντονη αδιαθεσία, ωστόσο οι γιατροί όπως καταγγέλλεται, δεν διέγνωσαν πως είχε μολυνθεί από το «γεύμα του θανάτου».

«Είχε συμπτώματα. Ζήτησε ιατρική βοήθεια, περίθαλψη. Την έστειλαν σπίτι της, της είπαν ‘’δεν έχετε τίποτα. Γεια σας’’», είπε η μητέρα της.

Τουλάχιστον άλλα 20 άτομα με αλλαντίαση

Στους δύο φίλους της 32χρονης οι γιατροί χορήγησαν αμέσως το αντίδοτο της αλλαντίασης, όπως και στον σύζυγό της, ο οποίος αναμένεται να βγει άμεσα από την εντατική.

Σοκάρουν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του μπιστρό.

«Είχα μια παρτίδα αποστειρωμένες σαρδέλες και όταν την άνοιξα έπρεπε να πετάξω μερικές γιατί είχαν έντονη μυρωδιά. Οι υπόλοιπες φάνηκαν να είναι εντάξει και έτσι τις σέρβιρα στους πελάτες».

«Εικάζουμε πως περίπου 25 πελάτες θα μπορούσαν να έχουν καταναλώσει αυτά τα βάζα με τις σαρδέλες», ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.
Τι είναι η αλλαντίαση – Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια παραλυτική νόσος από νευροτοξίνη, βακτήριο που αναπτύσσεται σε κονσέρβες και κλειστές συσκευασίες, αν δεν συντηρούνται σωστά.

Τα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν μέσα σε ώρες ή μέρες και τα οποία πρέπει αμέσως να μας οδηγήσουν στον γιατρό είναι τα εξής:

-Αδυναμία

-Ίλιγγος

-Θαμπή όραση

-Ξηροστομία

-Δυσκολία στην κατάποση και την ομιλία

-Δυσκολία στην αναπνοή

«Υπάρχει ειδική αντιτοξίνη, την οποία χρησιμοποιούμε και η οποία αν δοθεί έγκαιρα και σε πρώιμα στάδια πραγματικά σώζει ζωές, αν όμως δοθεί καθυστερημένα τότε η αποτελεσματικότητα της είναι περιορισμένη», δήλωσε ο παθολόγος Αναστάσιος Σπανιδέας.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου και ο ιδιοκτήτης του γαλλικού μπιστρό αναμένεται να αντιμετωπίσει αυστηρές ποινές και βαριά πρόστιμα για το θάνατο της 32χρονης και τη δηλητηρίαση των πελατών.




Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη