Στην πρώτη «διαγραφή» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης πριν καλά καλά κλείσει έναν μήνα στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Υόρκη παρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως ”ολιγαρχικό” και ”διαπλεκόμενο”. Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αιτία της εκ παραθύρωσης Τζουμάκα δια στόματος Κασσελάκη ήταν οι δηλώσεις του άλλοτε συνυποψηφίου του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Όταν ήμουν υποψήφιος είπα μέσα στην πολιτική γραμματεία όπως και άλλοι ότι ολιγαρχία και διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να ελέγξουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να πάει σε νίκες. Είναι πολιτική ηγεσία με ήττες. Πώς είπε κάποιος ”το παιδί δεν κάνει”;».

Ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πρώτος που μέσω facebook έσπευσε να επικροτήσει τη διαγραφή Τζουμάκα.

«Ήρθε η ώρα! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης! Κάν’το εκτός κόμματος!».

Για απαράδεκτη ενέργεια έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης.

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη ”αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση” των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων! Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Νέο κύκλο εσωκομματικών τριγμών προκαλεί ωστόσο και η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει τρίτος στις ευρωεκλογές.

«Δεν το θεωρώ έναν κίνδυνο ανύπαρκτο και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι εντελώς λάθος τα παρακάλια προς το ΠΑΣΟΚ ”ελάτε να τα βρούμε, ελάτε να συγχωνευθούμε”. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τον καθοδικό μας κύκλο δεν έχουμε μπει σε μια πορεία ανάκαμψης».

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα μετά από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

«Ο κύκλος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στον Στέφανο Κασσελάκη έχει κλείσει. Τώρα πάμε για τις μεγάλες νίκες. Αν κρατώ κάτι από τον σύντροφό μου, τον Δημήτρη Παπαδημούλη είναι ότι δήλωσε ότι κάνει πέρα σε αυτές τις ευρωεκλογές για να έρθει νέος κόσμος», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ξορκίζουν τα σενάρια πολιτικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Δεν ξέρουμε για ποιον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε. Αν είναι για έναν ΣΥΡΙΖΑ αριστερό ή για ένα λαϊκιστικό, υπάρχει και ο κ. Πολάκης μην τα ξεχνάμε. Απευθυνόμαστε στη βάση και όχι σε μετεγγραφές κορυφής».

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» εκ των έσω ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να επισκεφθεί σχολεία και ιερούς ναούς ενώ θα δώσει το παρών σε εκδήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.
Η αντίδραση του Στέφανου Τζουμάκα στη διαγραφή του

Τη δική του απάντηση για τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη δίνει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζει στην πολιτική του διαδρομή, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» υπογραμμίζει ο Στέφανος Τζουμάκας, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια».

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον θέσει εκτός κόμματος.

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά» τόνισε ο κ. Τζουμάκας για τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη.




Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη