Μάχη και σε άλλους πέντε δήμους της ΠΕ Θεσσαλονικης

Χωρίς προβλήματα και με υποτονική κίνηση άνοιξαν οι κάλπες στα 494 εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης

Η διαφορά σε σχέση με την πρώτη Κυριακή είναι ότι υπάρχει μόνο μία κάλπη, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έβγαλε αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να ανανεώνει τη θητεία του. Στους ψηφοφόρους δίνονται μόνο τρία ψηφοδέλτια, ένα λευκό και τα υπόλοιπα των δύο μονομάχων, τα οποία έχουν μόνο το όνομα και το διακριτικό του συνδυασμού και το όνομα του υποψήφιου δημάρχου. Αυτό σε συνδυασμό με τη μονή κάλπη κάνει εύκολη τη δουλειά των εκλογέων, που στην προηγούμενη αναμέτρηση είχαν δυσκολευτεί με τα τεραστίων διαστάσεων -σχεδόν ενός μέτρου- ψηφοδέλτια με τους πολυάριθμους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκλογές στα εκλογικά κέντρα έχουν τοποθετηθεί ράμπες και παραβάν στα ισόγεια, έτσι ώστε να διευκολυνθούν τα άτομα που έχουν περιορισμένη κινητικότητα.

Το απόλυτο θρίλερ αναμένεται να ζήσει ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Ο εν ενεργεία δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέλιο Αγγελούδη. Τα ποσοστά που έλαβαν στον πρώτο γύρο (27,33% έναντι 25,74% αντίστοιχα) προμηνύουν μια μάχη στήθος με στήθος. Ηδη πάντως οι συμμαχίες και οι στηρίξεις από τους υποψηφίους που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου έχουν γίνει πλέον ξεκάθαρες.

Στο δήμο θεσσαλονικης 494 εκλογικά τμήματα 58 σχολεία την περασμένη Κυριακή στο δήμο Θεσσαλονίκης η συμμετοχή ήταν μόλις στο 40,95%.

Με τις εφορευτικές επιτροπές πάλι δεν έχει μεγάλη ανταπόκριση ωστόσο σήμερα δεν έχει επίπτωση στον κόσμο

Κάλπες στήθηκαν επίσης στους Δήμους Καλαμαριας Θερμαϊκού

Παύλου Μελά Κορδελιου Ευόσμου και Δέλτα

Στην Καλαμαρια

Ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας» και η Χρύσα Αράπογλου επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», είναι οι δυο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Καλαμαριάς, στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Δαρδαμανέλης συγκέντρωσε ποσοστό 29,12% κατά την πρώτη Κυριακή και η κ. Αράπογλου 22.45%.

Στον δήμο Θερμαϊκού ο νυν δήμαχος Γεώργιος Τσαμασλής με την παράταξη «Θερμαγικός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος» και ο Θεόδωρος Τζέκος με την παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ», είναι οι δυο υποψήφιοι στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θερμαϊκού.

Ο κ. Τσαμασλής έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 37,41% και ο κ. Τζέκος 29,78%.

Σκληρή μάχη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Ο νυν δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με την παράταξη «Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για το Δήμο μας» συγκέντρωσε ποσοστό 32,56%, και συνολικά 9.913 ψήφους ενώ ο αντίπαλός του Ελευθέριος Αλεξανδρίδης με τον «Δήμο Πρωταγωνιστή» είναι στο 36,06%, και 10.978 ψήφους.

Για την δημαρχία Δέλτα

Η Γερακίνα Μπισπινιά και ο Ιορδάνης (Νάκος) Δημητριάδης θα βρεθούν αντιμέτωποι αυτή την Κυριακή στις κάλπες του δήμου Δέλτα.

Η πρώτη με την παράταξή της «Όραμα και Δημιουργία» συγκέντρωσε το 36,25% και 7.932 ψήφους και ο δεύτερος με την παράταξη «Νέα πορεία για το δήμο Δέλτα» το 32,56% και 7.123 ψήφους.

Για την δημαρχία Παύλου Μελά

Μάχη ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Δημήτρη Ασλανίδη

Ο πρώτος με την παράταξη ΕΥ ΠΟΛΙΣ πήρε 31,36%, και 9.483 ψήφους και ο δεύτερος με την «αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά» 31,72 % και 9.594 ψήφους.

Της Δέσποινας Κρητικού

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη