O μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2024 θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024 και η ΕΡΤ ανακοίνωσε το όνομα της τραγουδίστριας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Μετά από κάποια χρόνια πειραματισμών με νέα ονόματα, άφθαρτα και με μεγάλο ρίσκο στην επιλογή τους, η ΕΡΤ επιστρέφει στην επιλογή ενός καταξιωμένου ονόματος με δημοφιλία, επιτυχίες, τρομερές φωνητικές δυνατότητες και ένα μεγάλο εύρος στο είδος των τραγουδιών από ρεμπέτικα μέχρι έθνικ, μοντέρνα αλλά και ποπ τραγούδια που μπορεί να ερμηνεύσει.

Ο λόγος για τη Μαρίνα Σάττι, το όνομα της οποίας ανακοινώθηκε από την εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα το δημόσιο κανάλι έστειλε δελτίο τύπου:

«Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά».

H τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή παραδεχόμενη ότι είναι η τρίτη χρονιά που συζητάει για να συμμετάσχει στον μουσικό διαγωνισμό, όμως φέτος αισθάνθηκε πιο έτοιμη από κάθε φορά, έχοντας κάνει προηγουμένως στη μουσική πράγματα που ήθελε, ενώ βλέπει τον διαγωνισμό σαν ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, σαν αυτά που συμμετέχει έτσι και αλλιώς.



Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: filathlos.gr



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Νεότερη Παλαιότερη