Ισραηλινοί στρατιώτες σαρώνουν την Χαν Γιουνίς. Επιχειρούν σε κάθε σημείο της πόλης όπου θεωρούν πως υπάρχει ίχνος της Χαμάς. Στόχος η κεντρική ηγεσία της οργάνωσης.

Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τα τούνελ της Χαμάς με θαλασσινό νερό για να καταστρέψουν την υποδομή της οργάνωσης και να ξετρυπώσουν τους εξτρεμιστές.

Το Ισραήλ έχει κατασκευάσει αντλίες θαλασσινού νερού κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι. Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αντλιών οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, πλημμυρίζοντας τις σήραγγες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Χθες είπα πως οι δυνάμεις μας μπορούν να μπουν οπουδήποτε στην Γάζα. Σήμερα, έχουν περικυκλώσει το σπίτι του Γιαχία Σινουάρ. Το σπίτι του μπορεί να είναι φρούριο και μπορεί να το σκάσει αλλά είναι θέμα χρόνου πριν φτάσουμε σε αυτόν» , δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Από την άλλη η Χαμάς δίνει στην δημοσιότητα βίντεο με εξτρεμιστές της οργάνωσης να προβάλλουν αντίσταση με επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατευμάτων.

Ο Ισραηλινός πύραυλος χτύπησε σπίτι στην Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μέσα στη νύχτα. Ο κόσμος βγάζει νεκρούς και τραυματίες από τα χαλάσματα.

«Καθόμασταν εδώ και έγιναν τρεις επιθέσεις ταυτόχρονα. Αρχίσαμε να τρέχουμε και είδαμε πως χτύπησαν το σπίτι του Ομάρ που ήταν γεμάτο με εκτοπισμένους ανθρώπους. Υπάρχουν νεκροί, διαμελισμένοι… Ας τους αναπαύσει ο Θεός», περιέγραψε κάτοικος της Ράφα.

Εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεκάδες τραυματίστηκαν. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει στην Ράφα, το νοτιότερο σημείο της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σε μια σπάνια κίνηση, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επικαλέστηκε το άρθρο 99 που προβλέπει ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.

«Το άρθρο 99 σημαίνει πως ο Γενικός Γραμματέας θέλει να τονίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως κατά τη γνώμη του ένα θέμα αποτελεί απειλή για την διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας».

Το Ισραήλ τόνισε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστήριξη στις δολοφονίες ηλικιωμένων, στις απαγωγές βρεφών και στους βιασμούς γυναικών. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε τη «θητεία» του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη».




megatv.com
Νεότερη Παλαιότερη