Μια πολύ αρωματική vegan συνταγή!
Υλικά:
Για τα μελομακάρονα
600 γρ αλεύρι γοχ
140 γρ αλεύρι βρώμης
140 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτ καρύδια ελαφρώς αλεσμένα
4 κγ κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1 κγ γαρύφαλλο αλεσμένο
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
520 ml ελαιόλαδο
80 ml σιρόπι αγαύης
1 κγ μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι
300 γρ σιρόπι αγαύης
4 ξυλάκια κανέλας
6 γαρύφαλλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα, τον χυμό, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και τα μπαχαρικά μας. Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα ενώνουμε με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε την φωτιά. Βουτάμε τα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια και απολαμβάνουμε!
Πηγή
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.