Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια έχουν ξεκινήσει οι Αρχές στην Ιταλία μετά τον τραγικό θάνατο μίας 20χρονης γυναίκας που κατανάλωσε τιραμισού σε εστιατόριο στο Μιλάνο. Η νεαρή είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και κατανάλωσε το γλυκό επειδή το κατάστημα το πωλούσε ως προϊόν vegan.

Η γυναίκα μαζί με τον φίλο της φέρονται να είχαν δειπνήσει στο εστιατόριο στις 26 Ιανουαρίου του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την Daily Mail, η νεαρή έπαθε αναφυλακτικό σοκ και πέθανε στις 5 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο San Raffaele.

Πλέον οι δύο γυναίκες που διατηρούσαν το ζαχαροπλαστείο που προμήθευε το εστιατόριο ερευνώνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Υποστήριξε ότι η μέχρι στιγμής έρευνα έδειξε ότι είχαν μπερδέψει το τιμολόγιο των vegan γλυκών με επιδόρπια που περιείχαν γάλα.

Υποστηρίζεται ότι η εταιρεία δεν απέτρεψε την ανάμειξη των δύο γραμμών παραγωγής στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, που εκείνη την εποχή προμήθευε 63 ιταλικά εστιατόρια με το προϊόν Tiramisu vegan.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε το γεγονός ότι αν είχε τηρηθεί ο διαχωρισμός των συστατικών και του περιβάλλοντος και αν το προσωπικό είχε λάβει τη σωστή εκπαίδευση -αντί για ένα τετράωρο μάθημα- δεν θα υπήρχε ανάμειξη καζεΐνης με προϊόντα φυτικής προέλευσης στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, η οποία οδήγησε στη μοιραία κατάληξη για το κορίτσι.

Το χρονικό

Σημειώνεται μάλιστα ότι όταν παρήγγειλε το τιραμισού, η άτυχη κοπέλα έλεγξε την ετικέτα, αλλά ζήτησε και περαιτέρω πληροφορίες, λόγω της πολύ έντονης αλλεργίας της. Στη συνέχεια άρχισε να τρώει αφού την καθησύχασαν, όπως αναφέρθηκε.

Μόλις κατανάλωσε τη δεύτερη κουταλιά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έτρεξε στο μπάνιο για να κάνει εμετό. Πήρε τα φάρμακα για το άσθμα και την κορτιζόνη που είχε πάντα μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και πιο μετά πέθανε στο νοσοκομείο.

Η 20χρονη πήγαινε τακτικά στο εστιατόριο. Είχε αλλεργία στα αυγά και υπέφερε επίσης από ισχυρή αλλεργία στο γάλα από τότε που γεννήθηκε.

Εντοπίστηκαν ίχνη και σε άλλα vegan προϊόντα

Σε άλλες συσκευασίες τιραμισού της ίδιας μάρκας εντοπίστηκαν επίσης ίχνη πρωτεΐνης γάλακτος.

Συν τοις άλλοις, ίχνη αυγού βρέθηκαν στη μαγιονέζα του υποτιθέμενου vegan σάντουιτς που έφαγε η κ. Bellisario ως κύριο πιάτο στο εστιατόριο.

Το προϊόν, Tiramisu Mascherpa, αποσύρθηκε από την αγορά από το υπουργείο Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, λόγω του ότι ενδεχομένως περιείχε πρωτεΐνες γάλακτος που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα.

ethnos.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη