Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε απεργία την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «οι κτηνίατροι καλούμαστε σε καθημερινή βάση να διασφαλίζουμε την υγεία και την ευζωία των ζώων και να προασπίζουμε τη δημόσια υγεία. Τη διεκπεραίωση της κοινωνικής μας αποστολής καλούμαστε πλέον να την υλοποιήσουμε, εφαρμόζοντας έναν νέο νόμο με πλήθος αντιεπιστημονικών άρθρων και «ανεφάρμοστων» εφαρμοστικών διατάξεων, που μόνο αναστάτωση έχουν φέρει στον κτηνιατρικό κόσμο. Έναν νέο, «ανόητο» νόμο, ο οποίος συντάχθηκε από τους πλέον αναρμόδιους τεχνοκράτες (στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών), άσχετους με την κτηνιατρική επιστήμη, οι οποίοι αγνόησαν τις περισσότερες προτάσεις του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, τόσο στον προσχηματικό, δημόσιο διάλογο όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που επιδιώχθηκαν με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση, αγνοώντας την αντίθεση των κτηνιάτρων στον ν.4830/2021 επιχειρεί να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του και να περιορίσει τον όποιο διάλογο μαζί μας σε ζητήματα αποκλειστικά τεχνικού χαρακτήρα».

Στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ μίλησε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Χαραλαμπάκης για την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς, την υποχρεωτική λήψη DNA και το κόστος των 150 ευρώ που θα το επωμιστούν οι ιδιοκτήτες, το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και τους ελέγχους της αστυνομίας που έγιναν σε 2 κτηνιατρεία της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία από Laila από το Pixabay







Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:rthess.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.


Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη