Αν υπάρχει πιο κλασική και απλή συνταγή για μπισκότα, αυτή είναι η παρακάτω. Στη Βρετανία τα αποκαλούν Shortbread, καθώς βασίζονται στο αλεύρι και το βούτυρο, ενώ γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Η συνταγή βασίζεται στον χρυσό κανόνα «3,2,1», που ουσιαστικά για κάθε τρία μέρη αλεύρι, βάζουμε δύο μέρη ζάχαρη και ένα μέρος βούτυρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ,
ο κανόνας εφαρμόζεται μόνο όταν μετράμε με φλιτζάνια (δηλαδή όγκο) και πάντοτε η μεγαλύτερη ποσότητα αφορά στο αλεύρι και η μικρότερη στη ζάχαρη.

Με αυτό κατά νου, μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα επιθυμείτε από τα πεντανόστιμα αυτά μπισκοτάκια.

Επιπλέον, μπορείτε να διανθίσετε τη συνταγή, προσθέτοντας σοκολάτα ή δημιουργώντας τα κλασικά βουτηματάκια, με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο.

Υλικά
1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 18 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη