Για ατελείωτη απόλαυση!

Υλικά:


500 γρ. τριβελάκι

2 κ.σ. βούτυρο

400 γρ. μανιτάρια, λευκά

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ρίγανη

1/2 μπούκοβο (προαιρετικά)

1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το τριβελάκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει τα μανιτάρια μαζί με την πάπρικα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Απομακρύνουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά ώστε να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Απομακρύνουμε το σκόρδο από το τηγάνι και έπειτα προσθέτουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά.

Επιστρέφουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη