Μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες.

Υλικά

500γρ. μακαρόνια χοντρά
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 5 κουτ. σούπας για το τηγάνισμα των αβγών
50γρ. βούτυρο
250γρ. μυζήθρα ξερή
5 μεγάλα αβγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε ξανά σε στεγνή κατσαρόλα.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100ml λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν ρίχνετε 200γρ. από τη μυζήθρα. Μόλις πάρει χρώμα περιχύνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Τηγανίζετε και τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πάνω από κάθε πιάτο βάζετε από 1 αβγό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη