Οι πιο νόστιμες κροκέτες τυριού που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
1/3 του φλιτζανιού νερό
2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αβγό
1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
200 γρ. τυρί mozzarella
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά.
Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλάθεις τις μικρές μπάλες
Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.