Στην Myrό Gallery «τρέχει» η ατομική έκθεση της Σοφίας-Μαρίας Ξενάκη "Endless Time". Η εικαστικός παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη διαδραστική εγκατάσταση Λαβύρινθος. Πρόκειται για έργα μεγάλων διαστάσεων που έχουν σαν επίκεντρο τους το θεατή. Κατά τη διάρκεια δέκα χρόνων, δημιουργήθηκε ένας πραγματικός λαβύρινθος, αποτελούμενος από ζωγραφικά έργα, κινητικά γλυπτά και βίντεο προβολή.
Τα έργα που παρουσιάζονται εδώ σχετίζονται με την έννοια του χρόνου, ο οποίος ερμηνεύεται αρχικά γραμμικά, μέσα από ζεύγη αντιθέτων, όπως το φως και το σκοτάδι, τη ζωή και το θάνατο, την πίστη και την απελπισία. Καθώς κινούμαστε προς τον πυρήνα της ύπαρξής μας, ο χρόνος αποκτά σπειροειδή υπόσταση.
Παρελθόν, παρόν και μέλλον συνυπάρχουν και απαρτίζουν το «όλον» που έχουμε μέσα μας. Καλούμαστε να βιώσουμε το κενό, την αμφιβολία, τη νοσταλγία κι έπειτα την ένωση με τον ανώτερο εαυτό μας, την έξοδο από το χρόνο.

Info: Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τρίτη 15:00 - 21:00.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: glow.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη