Ο μύθος πίσω απ’ τη συνταγή για το Persian love cake, λέει ότι κάποτε ήταν μια όμορφη Περσίδα που ερωτεύτηκε τρελά ένα πρίγκιπα και για να τον κάνει να της ανταποδώσει τα αισθήματα της, του έφτιαξε αυτό το μαγικό κέικ, βάζοντας μέσα όλη την αγάπη της και επιλέγοντας ερωτικά υλικά που θα τον σαγήνευαν. Η μία εκδοχή της ιστορίας λέει ότι ο πρίγκιπας το έφαγε και κατέληξε να την πάρει ως σύζυγο για να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Υλικά για 6-8 άτομα


200 γρ. ανάλατο βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αβγά (μεσαίου μεγέθους)
12 κόκκους κάρδαμου
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
275 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
1 κ.σ. ροδόνερο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Χυμός ½ λεμονιού
Ροδόνερο

Για το γλάσο

150 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμός ¾ λεμονιού
2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη διακόσμηση


2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης σε φέτες ή ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αποξηραμένα ροδοπέταλα

Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα γουδί δουλεύουμε τους κόκκους από το κάρδαμο, ώστε να βγουν οι σπόροι. Αλέθουμε τους σπόρους μέχρι να αποκτήσουν υφή πούδρας και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ροδόνερο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Αλευρώνουμε μία φόρμα με διάμετρο περίπου 22εκ. και αποσπώμενη βάση και απλώνουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγει τελείως καθαρό.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, σε μια μικρή κατσαρόλα και χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ροδόνερο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο. Με μια μακριά οδοντογλυφίδα το τρυπάμε και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Αφού έχει κρυώσει εντελώς, φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού και το κρύο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, ρευστό αλλά και ομοιογενές γλάσο.
Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και τα ροδοπέταλα.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη