Ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 32χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη νέα ομοφοβική επίθεση εναντίον του 21χρονου μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, η οποία στρέφεται εναντίον του θύματος, για βίντεο που τράβηξε από το επίμαχο επεισόδιο.

Η νέα ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε στάση λεωφορείου, κοντά στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου.

Eναντίον του 21 χρόνου θύματος καταφέρθηκαν δυο άτομα , μεταξύ των οποίων και ο 32χρονος και μία από τις φράσεις που άκουσε ο νεαρός ήταν «θα σε πετάξουμε στη θάλασσα».

Στη συνέχεια ο 21χρονος απευθύνθηκε στην αστυνομία, κατέθεσε μήνυση, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του 32χρονου, που μάλιστα φέρεται να κατέγραφε με το κινητό που το έδειξε στους αστυνομικούς οπότε η αναγνώριση ήταν άμεση.

Για την υπόθεση αυτή η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τέλεσε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ξανά,το 2022 όταν συνελήφθη να πετά νερό σε αγωνιστικό χώρο σε αγώνα βόλεϊ.

Τότε είχε συλληφθεί και του επιβλήθηκε ο όρος παρουσίας σε αστυνομικό τμημα την ώρα διεξαγωγής συγκεκριμένων αγώνων.

O εντολέας μου παραμένει σε σοκ αλλά δεν τρομοκρατείται, δήλωσε η συνήγορος του 21χρονου Γεωργιάδου Αικατερίνη.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη