Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. παντζάρια σε βάζο, στραγγισμένα
400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο και μέντα
1 κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ξεφλουδισμένο και τριμμένο καρότο
2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο αυγό ή 2 μεσαία
40 γρ. πόριτζ βρώμης
1 κουτ. σούπας λάδι
χυμός από ½ λεμόνι
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε
ψωμάκια μπριός χωρίς σουσάμι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.


Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη