Την αμέριστη συμπαράστασή της στο πρόσωπο της Κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Χαράς Χαραλάμπους, η οποία εκφοβίζεται για να μην καταθέσει κατά των καταληψιών στη Σχολή της, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμα η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ. Παράλληλα, η Επιτροπή εκφράζει τον προβληματισμό της για τη δυνατότητα άσκησης των διοικητικών καθηκόντων σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια, καθώς αυτή ενέχει κινδύνους.

Σήμερα, 29 Μαρτίου, αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων στην Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ για τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ, διακινείται αφίσα με εκφοβιστικό περιεχόμενο σε βάρος της Κοσμήτορος της ΣΘΕ, προκειμένου να την αποτρέψει από το να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη.

Η δρ Χαραλάμπους, σε αποκλειστική επικοινωνία της με το protothema.gr, αναφέρει: «Κορυφώνεται μία εκστρατεία εκφοβισμού και δολοφονίας χαρακτήρα, φασιστικού τύπου, με καλέσματα, με ασύστολα και ”γκεμπελικά” ψεύδη και αφίσες με άθλια photoshop απεικόνισή μου, ότι καταδίδω φοιτητές, με σκοπό να με αποτρέψουν από την άσκηση των καθηκόντων μου και των υποχρεώσεών μου προς το πανεπιστήμιο και την πολιτεία».

Υπενθυμίζεται, ότι τα 49 άτομα, βρίσκονταν μέσα στο κτίριο Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όταν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση του χώρου. Αν και αρχικά είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου (18/3), η δίκη δεν έγινε και είχε αναβληθεί για σήμερα. Οι συλληφθέντες, 19 γυναίκες και 30 άνδρες που είχαν απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη για παρόμοια αδικήματα, είχαν στο διάστημα αυτό, αφεθεί ελεύθεροι.

Το ομόφωνο ψήφισμα της Επιτροπής Κοσμητόρων του ΑΠΘ:

Με αφορμή την εκστρατεία εκφοβισμού που εξαπολύθηκε κατά της Κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, για να μην καταθέσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όσα εκ της θέσεώς της γνωρίζει για τις δραματικές επιπτώσεις των καταλήψεων στη Σχολή της, η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ, πλέον της αυτονόητης συμπαράστασης που της εκφράζει, διαπιστώνει με λύπη της πως η άσκηση διοικητικών καθηκόντων στα ΑΕΙ της χώρας ελλοχεύει ασύμμετρους κινδύνους, τους οποίους δεν διατρέχει κανένα άλλο μονοπρόσωπο ακαδημαϊκό όργανο σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, και προβληματίζεται ιδιαίτερα για το μέλλον του δημοσίου Πανεπιστημίου, η ελεύθερη πρόσβαση στο οποίο συνιστά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της Πανεπιστημιακής κοινότητας, το οποίο δεν μπορεί να εξαρτάται από την απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου.

πηγή:protothema.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη