Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ Λάρισας) κάθισε ένας 21χρονος, έπειτα από την καταγγελία της συνομήλικης και πρώην φίλης του ότι τη βίασε σε ένα πάρτι… ενηλικίωσης, 18χρονων τότε συμμαθητών.

Περισσότερα από είκοσι παιδιά, σύμφωνα και με βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στις 11 Δεκεμβρίου του 2021 βρέθηκαν στην πατρική οικία συμμαθητή τους σε θεσσαλική πόλη, διοργανώνοντας ένα πάρτι με αφορμή την ενηλικίωση του διοργανωτή.

Τα 18χρονα τότε παιδιά διασκέδαζαν «χορεύοντας και καταναλώνοντας αλκοόλ», με το πάρτι να προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, όταν κατηγορούμενος και παθούσα βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο. «Του έλεγα ξανά και ξανά πως ζαλίζομαι» όπως κατάθεσε χθες η παθούσα, περιγράφοντας τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ από τον πρώην φίλο της, με τον οποίο είχε συνευρεθεί ερωτικά και άλλες φορές το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να διατηρήσουν στη συνέχεια σχέση. «Ότι έγινε κάτι μεταξύ μας, δε σημαίνει ότι θα γινόταν κάθε φορά» τόνισε η 21χρονη σήμερα κοπέλα, για να περιγράψει πως ο πρώην φίλος της, παρ’ ότι προσπάθησε να αντισταθεί, παρότι «εγώ συνέχισα να του λέω ότι δεν θέλω και ότι με πονάς», εκείνος «προέβη χωρίς τη θέληση και τη συναίνεση αυτής σε ολοκληρωμένη και τά φύση σεξουαλική πράξη», όπως υπογραμμίζεται στο Βούλευμα, στο οποίο γίνεται αναλυτική περιγραφή, όπως με σαφήνεια τα περιέγραψε και η παθούσα, καταθέτοντας στο ΜΟΔ Λάρισας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

«ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ»

Με την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του κατηγορουμένου αποσαφήνισε πως ο 21χρονος αποδέχεται πως υπήρξε ερωτική συνεύρεση με την πρώην φίλη του, αλλά αρνείται την κατηγορία του βιασμού.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της 21χρονης παθούσας, η οποία αποσαφήνισε εξ αρχής πως είχε καταναλώσει 4 – 5 αλκοολούχα ποτά και επειδή ζαλιζόταν πήγε σε δωμάτιο, προκειμένου να αλλάξει παντελόνι, γιατί αισθανόταν δυσφορία. Όταν κατηγορούμενος και παθούσα βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο, η παθούσα επαναλάμβανε στον πρώην φίλο της ότι «δεν επιθυμεί τη σεξουαλική επαφή μαζί του». «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα φύγω, πώς θα φύγω που η πόρτα ήταν κλειδωμένη» τόνισε.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως μετά την πράξη «μπήκα στο μπάνιο με τα άλλα κορίτσια, έπεσα στο πάτωμα και έκλαιγα. Σκεφτόμουν πώς θα το πω στους γονείς μου» τόνισε η 21χρονη, σημειώνοντας ότι φίλοι της την παρότρυναν να το να το αναφέρει στους γονείς της, όπως και έγινε, «και την άλλη ημέρα το μεσημέρι πήγαμε όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα», καταγγέλλοντας τα όσα προηγήθηκαν.

Με τους δεκάδες -νυν και πρώην πλέον- φίλους κατηγορουμένου και παθούσης να παρακολουθούν χθες τη δίκη, ενώ έξι εξ αυτών κατέθεσαν κιόλας στο πλαίσιο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας. Λόγω του προχωρημένου της ώρας και του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων, η δίκη διακόπηκε για το τέλος του μήνα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη