Αυτά τα βραχάκια σοκολατάς με ξηρούς καρπούς είναι η καλύτερη μπουκιά για να πάρεις ενέργεια στο πρωινό σου ή απλά για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες.

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
300 γρ. ξηροί καρποί ανάλατοι (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκι Αιγίνης)
λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί αρωματίζοντας με την κανέλα (αν βάλετε) και αφού λιώσει ανακατεύετε για 5′ περίπου, έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα και ανακατεύετε προσεκτικά.
Στρώνετε σε λεία επιφάνεια λαδόκολλα, με ένα κουτάλι παίρνετε μικρή ποσότητας του μείγματος και την ακουμπάτε στη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστου σχήματος σοκολατάκια («βραχάκια»). Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.


Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη