Οι γλυκοπατάτες είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

Υλικά για 8 μερίδες


1κ. γλυκοπατάτες, χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
50γρ. βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ.
πάστα χαρίσας
½ κ.γ.
αλεσμένο κύμινο
Ξύσμα από 1
λάιμ
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ένα μικρό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
Ένα μικρό ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος

Εκτέλεση:

Βράζετε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τη γλυκοπατάτα. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η γλυκοπατάτα.

Σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και αφήνετε στην άκρη, σκεπασμένη με μια πετσέτα, για 5 λεπτά.

Μεταφέρετε ξανά στο τηγάνι και λιώνετε.

Προσθέτετε το βούτυρο, την πάστα Χαρίσα, το κύμινο και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια ρίχνετε τα μυρωδικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη