Χρησιμοποιήθηκε από τον τραγουδιστή στην ηχογράφηση του άλμπουμ των Beatles και της ταινίας «Help!».

Η 12χορδη ακουστική κιθάρα ήταν για 50 χρόνια στη σοφίτα ενός ζευγαριού από την Βρετανία.

Πρόκειται για ένα μοντέλο Hootenanny που κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Framus στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Η ακουστική κιθάρα θα βγει σε δημοπρασία από την Julien’s Auctions. Ο τραγουδιστής εμφανίζεται με αυτή στην ταινία Help!, στην ερμηνεία του You’ve Got to Hide Your Love Away.

Έπαιξε με αυτή στο στούντιο ηχογράφησης αυτού του τραγουδιού, και στα κομμάτια του Help!, It’s Only Love και I’ve Just Seen a Face.

Την ίδια κιθάρα χρησιμοποίησε ο Χάρισον για να παίξει το μέρος της κιθάρας στο Norwegian Wood και εμφανίζεται σε ένα άλλο τραγούδι στο Rubber Soul, το Girl.

Ο ιδιοκτήτης της Julien’s Auctions, Darren Julien, δήλωσε «Η εύρεση αυτού του αξιοσημείωτου οργάνου είναι σαν να βρεις έναν χαμένο Ρέμπραντ ή έναν Πικάσο, και εξακολουθεί να μοιάζει και να ακούγεται, όταν παίζει, σαν όνειρο».

Πιθανολογείτε ότι η κιθάρα πριν περάσει στα χέρια του ζευγαριού βρισκόταν στην κατοχή του ποπ σταρ, Γκόρντον Γουόλερ. Ο ίδιος αργότερα την έδωσε στους σημερινούς ιδιοκτήτες της.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη