Τα τραπέζια της Κυριακής του Πάσχα είναι πιο γεμάτα από οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους. Το φαγητό αφθονεί και η εορταστική ατμόσφαιρα καθιστά εύκολη την κατανάλωση πολλών θερμίδων.
Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είχαν νηστέψει τις ημέρες που προηγήθηκαν, η υπερκατανάλωση τροφής την Κυριακή του Πάσχα είναι σίγουρη.
Αν θέλετε να είστε πιο προσεκτικοί και να μη ξεφύγετε εντελώς, τότε καλό είναι να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχει κάθε φαγητό στο πασχαλινό σας τραπέζι.
Οι θερμίδες σε κάθε γεύμα στο πασχαλινό τραπέζι
Μαγειρίτσα: Το βράδυ του Πάσχα οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα, η οποία περιλαμβάνει εντόσθια. Μια μερίδα μαγειρίτσας περιέχει περίπου 500 θερμίδες, και αν συνοδεύεται από ψωμί και αλκοόλ, ο αριθμός των θερμίδων εκτοξεύεται στα ύψη.
Κοκορέτσι: Το παραδοσιακό κοκορέτσι που συνήθως τρώγεται ως «ορεκτικό» πριν το αρνί, είναι μια μικρή θερμιδική «βόμβα», καθώς κάθε κομμάτι έχει 300 θερμίδες.
Αρνί στη σούβλα: Αυτό το παραδοσιακό πιάτο είναι πλούσιο σε λιπαρά. Μια κανονική μερίδα υπολογίζεται ότι περιέχει 15 γραμμάρια λίπους και 300 θερμίδες. Αν καταναλωθεί και η πέτσα, η περιεκτικότητα σε θερμίδες αυξάνεται δραματικά.
Κατσίκι: Αν το κατσικίσιο κρέας σουβλίζεται αντί για αρνί, περιέχει λιγότερες θερμίδες από το αρνί, επειδή περιέχει λιγότερο λίπος. Ωστόσο, μη το σκέφτεστε σαν γαλοπούλα.
Αυγά: Ένα αυγό περιέχει περίπου 80 θερμίδες, οπότε είναι καλύτερο να τρώτε μόνο ένα αυγό κάθε μέρα.
Επιδόρπιο: Πασχαλινά κουλουράκια, ψωμί και άλλα, λίγο πολύ μην ξεχνάτε ότι είναι ύπουλα. Μια φέτα τσουρέκι έχει 90 θερμίδες, αλλά ένα σοκολατένιο αυγό έχει πάνω από 200 θερμίδες.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.