Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτό χρησιμοποιώντας το τσουρέκι που μας περίσσεψε.
Υλικά
κρεμα γαλακτος 500γρ με 35% λιπαρά
ζαχαρη 170γρ
μαχλέπι 1 κουτ.γλυκού
μαστιχα 1 δάκρυ
τσουρεκια Από αυτό που μας περίσσεψε
Για το γαρνίρισμα
σοκολάτα Λίγη λιωμένη γάλακτος
αμυγδαλα Λίγα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην εστία σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το μαχλέπι και την μαστίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν βάλουμε την μαστίχα, την έχουμε χτυπήσει στο γουδί μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αφού βάλουμε τα υλικά μας στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη που θα εφάπτεται στο μείγμα, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στο μεταξύ κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια το τσουρέκι που μας περίσσεψε και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά. Αφού περάσουν οι 4-5 ώρες χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας, το οποίο θα είναι ακόμη ρευστό.
Αφού αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε τα κυβάκια τσουρεκιού. Βάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα μίας χρήσης, σκεπάζουμε την φόρμα με μεμβράνη και τοποθετούμε την τούρτα μας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμη την ξεφορμάρουμε και την γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.