Η γη σείεται στο Αρκαλοχώρι, με διαδοχικές σεισμικές δονήσεις από το πρωί. Ο πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Η πρώτη σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι, καταγράφηκε στις 08:57 το πρωί της Τρίτης (11-06-2024), με επίκεντρο έντεκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσούτσουρα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόμηση ήταν εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στις 09:17 το πρωί, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά από το Αρκαλοχώρι και το εστιακό βάθος ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα.



Ο σεισμός ταρακούνησε την πολύπαθη περιοχή και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, με τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι, να παραμένουν ανάστατοι. Σε πολλούς ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες από τον σεισμό του 2021.

«Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost,gr, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. «Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία. Ο σεισμός ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη