Η γυναίκα, που εκφράζει ειλικρινή απορία για την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι η Γαλάτω Αλέξανδρακη.

Η συνταξιούχος κτηνοτρόφος από τον Έβρο, το όνομα της οποίας από τη νύχτα των Ευρωεκλογών έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα.

Στα 76 της κατέλαβε τη δεύτερη έδρα της Ελληνικής Λύσης για το Ευρωκοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 50.000 ψήφους

Ακόμη και η ίδια αιφνιδιάστηκε με την εκλογή της, καθώς ούτε προεκλογικό αγώνα έκανε, ούτε εμφανίστηκε κάπου να μιλήσει, ενώ και άνθρωποι που την γνώριζαν, αγνοούσαν την υποψηφιότητά της.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης ήταν η μοναδική υποψήφια με επίθετο που ξεκινούσε από το γράμμα Άλφα. Κι όσο αθόρυβη εκστρατεία πραγματοποίησε, τόσο σιωπηλή σκοπεύει να παραμείνει.

Η εκλογή της εξέπληξε ακόμη και το γιο της που σχολίασε:

«Χάρηκε, απλώς ακόμα είναι ξαφνικό τώρα αυτό που έγινε, δεν το περιμέναμε και εμείς και θέλει λίγο να το επεξεργαστεί να δει και η ίδια αν θα κάνει κάποια δήλωση».

Αλλά και τα εκλεγμένα στελέχη του κόμματός της, που ακόμη ψάχνουν ποια είναι.

«Δεν την έχω δει, τι να σας πω, ψέματα να σας πω; Τώρα μου λένε ότι από την Αλεξανδρούπολη ότι είναι, σίγουρα δε μένει στην Αλεξανδρούπολη, αυτό είναι το μόνο βέβαιο».

Η Γαλάτω Αλεξανδράκη διατηρεί μαζί με το γιο της κρεοπωλείο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή, πάντως, ήταν η δεύτερη παρουσία της σε ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης, καθώς είχε συμμετάσχει και στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Αν και από το Διδυμότειχο η ίδια, τότε είχε εμφανιστεί ως υποψήφια στην Ανατολική Αττική, λαμβάνοντας μάλιστα 2.151 ψήφους.


Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη