Τα μανιτάρια πλευρώτους έχουν υψηλή θρεπτική και διαιτητική αξία και οι πρωτεΐνες που παρέχει είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Υλικά


200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό

1 κ.γ. σόγια σος (προαιρετικό)

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

¼ κ.γ. πιπέρι

¼ κ.γ. αλάτι ((αν δεν βάλετε σόγια σος))

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 175 °C

Βάζουμε τα 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε ένα μπολ, προσοχή δεν τα πλένουμε τα βάζουμε κατευθείαν από τη συσκευασία.

Μανιτάρια πλευρώτους σε air fryer

Σε ένα μπολ βάζουμε ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό, 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. σόγια σος και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέυουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνουν ένα μείγμα.

Ρίχνουμε την μαρινάδα που φτιάξαμε στα μανιτάρια και προσέχουμε να πάει παντού. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά εκτός ψυγείου ή για περισσότερο χρόνο μέσα στο ψυγείο.

Μανιτάρια πλευρώτους σε air fryer

Βάζουμε τα μανιτάρια σε μια στρώση στον πάτο του air fryer και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 175 °C.

Μανιτάρια πλευρώτους σε air fryer

Βγάζουμε τον κάδο τα γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά στους ίδιου βαθμούς.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη