Φτιάξτε εύκολα με 3 μόνο υλικά ένα πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό με ζελέ βερίκοκο

Τι πιο δροσερό αυτές τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού από ένα γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ βερίκοκο. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει βήμα βήμα πως να το φτιάξουμε.

Υλικά


200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση βερίκοκο
200 γρ. νερό
820 γρ. βερίκοκο κομπόστα σε σιρόπι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

-Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζελέ σε σκόνη και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί.
-Τοποθετούμε μια σίτα στο μπολ, σουρώνουμε την κομπόστα ρίχνοντας το σιρόπι στο μπολ, και ανακατεύουμε.
– Μεταφέρουμε τα βερίκοκα σε μια επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
– Μεταφέρουμε τα μισά σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 23 εκ. και τα απλώνουμε στη βάση.
– Ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα το μισό ζελέ στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 50-60 λεπτά.
– Ρίχνουμε το γιαούρτι στο μπολ με το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
– Μεταφέρουμε με τη βαθιά κουτάλα το μείγμα στη φόρμα πάνω από το ζελέ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα βερίκοκα.
– Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
– Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
– Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη