Εκλογές στη Χειμάρρα «οπωσδήποτε» εντός Αυγούστου ζητά ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ύστερα από την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντης Μπελέρης.

Σύμφωνα με το syri.net, ο Έντι Ράμα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, ζητώντας να ορίσει την ημερομηνία των νέων εκλογών, παρότι δεν έχει περάσει η προθεσμία των 30 ημερών για να ασκηθεί προσφυγή στη σημερινή απόφαση της ΚΕΕ.



Ο Φρέντης Μπελέρης, είχε εκλεγεί στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων.

Ο επικεφαλής επίτροπος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, Ιλιρία Κελιμπάσι όπως αναφέρει το himara.gr τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μπελέρη υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει τη θητεία του καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Ο Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ, σε δήλωσή του, προειδοποίησε ότι θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα για να συνεχιστεί ο δικαστικός αγώνας.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη