Πληροφορίες ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Μονής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός σταθμός στις Καρυές φέρεται να ζήτησε εγγράφως από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους την άδεια να προχωρήσει σε επιχείρηση γα την έξωση των μοναχών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα με το ίδιο έγγραφο ζητείται η στήριξη των μονών για την «είσοδο, φιλοξενία και κίνηση σε όλη την Αθωνική Χερσόνησο για μεγάλο χρονικό διάστημα αστυνομικών και βαρέων οχημάτων, προκειμένου να ανταποκριθεί η υπηρεσία σε αίτημα που υπέβαλε δικαστικός επιμελητής για εκτέλεση εξώσεων σε χώρους της Αγιορείτικης Πολιτείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποιες εξώσεις αναφέρεται.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας.

Τουλάχιστον 50 χρόνια κρατά η αντιπαράθεση, με τη Μονή να έχει διακόψει κάθε επαφή με το Πατριαρχείο. Μεταξύ άλλων διαφωνεί με τις συναντήσεις με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το 2002 η παλιά αδελφότητα κηρύχτηκε παράνομη και οι μοναχοί χαρακτηρίζονται ως «καταληψίες». Ως νόμιμη αναγνωρίζεται επίσημα η νέα αδελφότητα της Εσφιγμένου στις Καρυές, που ιδρύθηκε το 2005.

Το καλοκαίρι του 2013, είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση καθώς μέλη της νέας κοινότητας προσπάθησαν να εκδιώξουν τους μοναχούς της παλιάς από το κονάκι της μονής στις Καρυές.

ΧΘες, Κυριακή 21/07, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη από υποστηρικτές της παλιάς αδελφότητας με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «ελευθερία ή θάνατος».

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη