Αυτό το πιο υγιεινό και θρεπτικό παγωτό παρασκευάζεται με φυτικό γάλα, χουρμάδες, φυστικοβούτυρο και ρεβύθια και δεν θα το καταλάβετε καθόλου στη γεύση.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρεβύθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ελαφρώς αλατισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κονσέρβα 398 ml γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά (ή περίπου 1 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα της επιλογής σας)

Τριμμένη σοκολάτα ή λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρετε σε μια φόρμα, όπου ψήνετε το ψωμί ή το κέικ. Σκεπάστε το μείγμα και παγώστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σερβίρετε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω.
Πηγή



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη